Rufi ry on osallistunut suomalaisten lasten ja Donbassin lasten joulukorttien vaihtoon:
Ihmisoikeus- ja Lastensuojelutapaukset 

Venäläisperheestä syyskuun lopussa huostaanotettu lapsi ja hänen äiti:
Suomessa on huostaanotettu lapsi venäläisnaiselta (Venäjän kansalaiselta), kertoo ihmisoikeusaktivisti
Suomen sosiaalipalvelu huostaanotti vanhemman tyttären venäläiseltä Elena Smolenchukilta, mistä venäläisiä medioita tiedotti Johan Bäckman, suomalainen ihmisoikeusaktivisti. Hänen mukaansa, rouva Smolenchuk ja hänen miehensä asuvat jo pitkään Rääkkylän kaupungissa, Itä-Suomessa. Heillä on kaksi 9- ja 12- vuotiasta tytärtä. 
“Perheessä ei ole konfliktia. Vanhempi tytär otettiin huostaan suoraan koulusta syyskuun lopussa, ja on jo sijoitettu sijaisperheeseen, koska äiti oli kuulemma “huitaissut tätä t-paidalla”,- TASS siteeraa ihmisoikeusaktivistia. Hän myös ilmoitti Elenan pyytävän apua Venäjän viranomaisilta ja toimittajilta. 
Venäjän Federaation presidentin alainen lapsioikeuden lapsiasiavaltuutettu Anna Kuznetsova on jo tekemässä tarkistusta, koskien huostaanotetun tytön asiaa. “Lähetämme huomenna, yhteistyössä Ulkoasiainministeriön kanssa, tutkintapyynnön Suomessa sijaitsevaan Suurlähetystöön”. - kertoi lapsiasiavaltuutetun edustaja “RIA Novostille”. Tämän lisäksi, Venäjän Suurlähetystön konsulaatin osasto Suomessa tarjosi apuaan Elena Smolenchukille. Alkuperäinen artikkeli:   https://www.kommersant.ru/doc/3466029

Videossa puhutaan suomea. 
Liittyy venäläisperheestä huostaanotetun tytön psyykkiseen olotilaan. Koko tämä huostaanotto vaikuttaa lapseen silminnähtävästi, vakavalla, ja korjaamattomalla tavalla. 

Elena Smolenchukin tilanne: Tapaamiset vanhemman tyttären kanssa on nyt kielletty, ja nuorempi tytär on uhottu ottaa huostaan. Tästä kertoi tänään itse Elena. Eilisen, nuoremman tyttären tapaamisen jälkeen, sosiaalipalvelu ilmoitti kieltävänsä kaikki tapaamiset, siitä syystä, että äiti oli puhunut venäjää Patricialle. Myös suomalainen isä oli eilen protestoinut venäjänkielen käytön kieltoa, todeten sen olevan "rasismia". Isä kuulemma "uhkaa" sosiaalipalvelua.  Kaiken lisäksi, sosiaalivirasto ilmoitti aikovansa lähiaikoina kuulustella nuorempaa tytärtä, ilman todistajia. Häntä uhkaa myös huostaanotto, totesi äiti.   Tätä ennen:
Елена Смоленчук-Сааристо в 15.11.2017 встретилась с дочькой Патрицией и снимала шокирующее видео, как ее глубоко расстроенная дочь Патриция протестует против финских социальных служб, страдает, и хочет домой:


Suomen lapsiasiavaltuutettu:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711142200531814_u0.shtml

"Maahanmuuttajataustaisilla lapsilla on havaittavissa monia tuen tarpeita. Sellaista tietoa, että tietystä kulttuuritaustasta tulevien lasten huostaanotot olisivat lisääntyneet, ei minulla ole. Mutta tosiasia on, että osalla maahanmuuttajataustaisista lapsista on yleisemmin ongelmia perheessään, Kurttila kertoo.

Tämä näkyy lapsiasiavaltuutetun mukaan muun muassa vaikeuksina vanhempien kanssa ja päihteiden käyttönä. Kouluterveyskyselyssä suomalaista syntyperää olevista nuorista kuusi prosenttia kertoo kokeilleensa huumeita, venäläistaustaisista 18 prosenttia.

Venäläistaustaisilla perheillä on Kurttilan mukaan myös keskusteluvaikeuksia vanhempiensa kanssa. Keskusteluvaikeuksista vanhempiensa kanssa kertoo syntyperäisistä 14-15-vuotiaista suomalaisista seitsemän prosenttia, Suomessa asuvista venäläistaustaisista vastaava luku on 13 prosenttia."

Sähköposti
Tietoja