Mitä uutta Rufissa:


Rufi ry:n kevätkokous 12.5.2019 klo 10.30

Yleiskokous:
Suomalais-venäläisen Rufi-yhdistyksen sääntömääräinen yleiskokous järjestetään sunnuntaina 12.5. klo 10.30.

Kokous on avoin yhdistyksen jäsenille, jäseniksi aikoville, yhdistyksen tukijoille ja kannattajille. 
Vain Rufi ry:n jäsenet ovat äänioikeutettuja. 
Esityslista on 11.5. julkaistu suljetussa ”Rufilaisten oma portaali”-ryhmässä, ja se jaetaan kokoukseen osallistuville myös paikan päällä. 

Rufi ry:n puheenjohtaja, 
Daria Skippari-Smirnov ja Rufi ry:n hallitus. 

ESITYSLISTA:

vaihtoehtoinen väylä esityslistaan: 

https://docs.google.com/document/d/1zJ_9Cf4WTWnhoov0ZGu8Jk_v-2cxGTgyvVmQQKNYSzI/edit?usp=sharing


Toimintakertomus 2018:


Naisten Dialogin ja Rufin viesti maailman naisille:


Kiitos kaikille Pikkujoulujen vieraille ikimuistoisesta, onnistuneesta ja ihanasta illasta! Kiitos myös Leena Hietaselle, Petri Krohnille ja Jaana-Marika Kurtille suuresta avusta! Kiitos järjestäjille: Marina Muhonen, Tanja Perho, Daria Skippari-Smirnov ja Juri Smirnov.
Kiitokset lahtelaiselle Pihlaja (Рябинушка)-kuorolle, jonka vetäjänä toimi Tatjana Skippari (https://www.facebook.com/100005384106582/posts/908262069363255/)
Kiitos pianisti Vladimir Agopoville. 
Erityiskiitos Johan Bäckmanille ja Angelina Kolosovskajalle! 
Osallistujia oli noin 60. Kiitos jokaiselle heistä!
Tässä videokooste Rufin Pikkujouluista 17.11.2018:

Suomalais-venäläinen yhdistys Rufi ry, 
Puheenjohtaja Daria Skippari-Smirnov


  Rufi ry:n puheenjohtaja tv-haastattelussa 19.10.2018:

Rossija 24. Juttu ””suomalaisesta ”sananvapaudesta ja humaanisesta oikeuskäytännöstä”. Tv-ohjelmassa käsitellään mm. Johan Bäckmanin, Ilja Janitskinin ja vielä yhden suomalaisnaisen tuomioita ”vihapuheista”. Tv-haastattelu (mm.Johan Bäckman ja Daria Skippari-Smirnov).

Käännös haastattelustani:”Me elämme totaalisen valvonnan alla. Viharikoksesta voidaan tuomita kuka tahansa, mistä tahansa sanomisesta. Ihminen ei voi vapaasti ilmaista eriävää mielipidettään Täällä on paljon kantelemista- voit joko olla hiljaa ja vain hymyillä, tai kannella. Jos kerrot jollekin esim. töissä jotain- se voidaan kääntää sinua vastaan.”

Daria Skippari-Smirnov, Rufi ry:n puheenjohtaja

 

 

Putin & Trump vieraanvarainen vastaanotto

MA 16.7. KLO 14-17 Senaatintorilla


Rusofobisen ja vihamielisen mielenosoituksen vastapainoksi Rufi järjesti vieraanvaraisen ja sydämellisen vastaanoton kahden tärkeimmän maailmanvallan johtajille- Trumpille ja Putinille Helsingissä, 16.7. Tapaaminen on nimeltään «Rauhantapaaminen»- ja Rufi ry on maailmanrauhan puolesta! Me halusimme näyttää vieraillemme, ettei koko Suomi suhtaudu maailmanjohtajiin negatiivisesti. Eivätkä kaikki janoa konflikteja tai jopa sotaa. 

Päivää ennen, 15.7. olimme Maltan-talolla tekemässä valmisteluja, seurustelemassa ja pitämässä omat Putin&Trump peace-pippalot! Kiitos Petri Krohnille ja muille järjestelyistä! 

Erityiset kiitokset Leena Hietaselle tuestaan ja avustaan!

Videoklippi tapahtumista:

 

 Lisää kuvia ja videoita:  https://www.facebook.com/369769853420671/posts/597670943963893/

https://www.facebook.com/369769853420671/posts/590125608051760/

Tapahtuman linkki:  https://www.facebook.com/events/189338521733887/?ti=icl&__mref=mb ja

https://www.facebook.com/events/443717232770936/?ti=icl&__mref=mb

Kuolematon rykmentti ja 2.maailmansodan päättymisen juhlapäivä 9.toukokuuta:

Kuolematon rykmentti 9.5.2018 klo 16.30

Rufi ry ylpeänä ilmoittaa, että Kuolematon rykmentti toteutetaan tänäkin vuonna, Voitonpäivänä 9.5. Helsingissä. Tänä vuonna 9.5. on keskiviikko, joten laadittehan työvuoronne niin, että tämä tärkeä kalenteripäivä olisi vapaapäivä. Aikaa on riittävästi. Kulkue ja koko tapahtuma järjestetään iltapäivän päätteeksi- alkuillaksi. Rauhan kulkue symboloi Valtavaa voittoa fasismin ja natsismin yllä 2. Maailmansodassa, pahuuden kukistamista ja tämän valtavan uroteon tehneiden muiston vaalimista. Haluamme muistaa ja kiittää esivanhempiamme heidän uhrautumisestaan jälkipolvien, eli meidän takia! Meidän vapauden ja rauhan johdosta! Kulkueen lisäksi on luvassa luovaa kulttuuriohjelmaa ja paljon muuta. Tiedotamme yksityiskohdista täällä ja nettisivuillamme www.rufi.fi Tervetuloa!Jakakaa tietoa eteenpäin, kertokaa tuttaville, ystäville! Levittäkää tätä tärkeää sanomaa!Rufi ry:n, Suomalais-venäläisen yhdistyksen hallitus, puheenjohtaja Daria Skippari-Smirnov. Helsingin Kuolematon Rykmentti on osa Maailman Kuolematonta Rykmenttiä ja on Komitean, joka vastaa Kuolemattoman Rykmentin järjestämisestä ja valmisteluista, alainen. 

iregiment.com

Lue lisää "Kuolematon Rykmentti"-osiossa! 

Immortal Regiment  Kuolematon Rykmentti  Бессмертный Полк

Kansainvälisen Kuolemattoman Rykmentin Järjestely-ja valmistelukomitea

Rufi ry on nyt osa Maailman Kuolematonta Rykmenttiä, ja on Kansainvälisen Kuolemattoman Rykmentin Koordinaatiokomitean alainen. Daria Skippari-Smirnov on Helsingin Kuolemattoman Rykmentin koordinaattori. Suomalais-venäläisen ystävyysseuran, Rufi-yhdistyksen uusi virallinen yhteistyökumppani: Venäjän ”Naisten dialogi”- puolue. 

Elena Semerikova on puolueen puheenjohtaja. 
Perinteiset perhearvot, rauha, maailman yhtenäisyys ovat ”Naisten dialogin” tärkeimpiä arvoja, kuten myös Rufin.

http://partiyawd.ru/

Paavo Väyrysen vaalivalvojaisissa:

Muita linkkejä aiheesta (media):  http://dariantotuus.blogspot.fi/2018/04/linkit-mediauutiisiin-rufi-ja-vayrynen.html


 Pikkujoulut 9-12-2017

Suomi-Novorossija-seura ja Rufi Ry. 
Kiitämme Rufi:n puolesta hienosta järjestelystä, upeasta illasta, arvokkaasta seurasta, asiallisesta viestistä yhteiskuntaan! 
SN-seura ja suomalais-venäläinen yhdistys Rufi ry tulevat jatkossakin tekemään yhteistyötä ja yhdistämään voimansa, saadakseen äänensä kuulluksi, rauhan ja oikeudenmukaisuuden puolesta.
Lisää kuvia: https://www.facebook.com/rufiyhdistys/

JA: https://www.facebook.com/groups/251286518623523/permalink/422596378159202/

Videoita: https://www.youtube.com/channel/UC7DaVkuAj-5ej0FAecLWnoQ


Venäjän Viides kanava 6.12.2017: Suomen itsenäisyydestä, autonomiasta, historiasta, nykypäivästä ja Rufi:n tapahtumasta Lenininpuistossa.

https://m.5-tv.ru/news/170246/  TAI:


Rufi ry järjesti ”100 kynttilän illan” 5.12.2017 Lenininpuistossa ja läheisessä kahvilassa. 

sekä järjestää
Hiljaisen ”Valon juhlan” 31.12.2017, Svinhufvudin patsaalla ja Lenininpuistossa

Tilaisuus 31.12.2017 olisi koruttomasti muistaa kynttilöin Leninin ja Svinhufvudin tapaamista Pietarissa 31.12.1917, jolloin suomalaiset pyysivät itsenäisyytensä hyväksymistä Leninin johtamalta Venäjän hallitukselta. Suomalaiset saivat tuon hyväksymisen ja itsenäistyminen oli veretön.
Kynttilöin Svinhufvudin patsaalla ja Lenininpuistossa RUFI ry haluaa muistaa tuon päivän suurta merkitystä Suomen itsenäistymiselle. Virallinen Suomihan on halunnut aktiivisesti unohtaa tuon päivän ja sen muistamisen, kuin myös tuon päivän. Ratkaisevasti tärkeimmät henkilöt eli Svinhufvud ja Lenin.

Lisätietoa tapahtumasivuilta. https://www.facebook.com/events/151746635456329/

Suomi elää nyt pimeitä aikoja, mitä tulee historiallisen ja jokapäiväisen median luotsaaman "totuuden" suhteen. Ja me tarvitsemme valoa pimeyteen! Joitain elintärkeitä asioita ollaan unohdettu tai tahallaan pyyhitty ihmisten muistista. 
Mutta se, joka etsii- löytää. 
Sivistys on venäjäksi prosvechenije (valaiseminen, valaistus), myös latinaksi valaistuminen on illuminati. 
Siksi Tilaisuuden nimi on VALON JUHLA.

Kansalaiset voivat osallistua Valon juhlaan laittamalla oman kynttilänsä päivän 31.12.2017 aikana Svinhufvudin patsaalle ja Lenininpuistoon.


 

100 v dialogia Venäjän ja Suomen välillä-konferenssi

1.-2.12.2017, Espoo

Konferenssin Puhe:  https://docs.google.com/document/d/1Od2fu248idukwZ5wJqtbTR7Gt-e5NlsdVH1rT_eeBM0/edit?usp=sharing (löytyy myös Rufi:n etusivun blogista)

RUFI osallistui Venäjänkielisten organisaatioiden etujärjestö OSORS:n järjestettyyn konferenssiin " 100 vuotta dialogia Venäjän ja Suomen välillä" ja luottojäsenemme, ex-diplomaatti Jali Raita, sekä Rufi:n puheenjohtaja olivat valmistelleet historiallisen puheen tilaisuutta varten. Esitelmän puhujana oli Rufi:n puheenjohtaja, Daria. 
Konferenssi pidettiin Espoossa 1.-2.12.2017,  Tilaisuus oli korkealla tasolla. Ja suurimmalta osin se oli venäjänkielinen tapahtuma. Konferenssiin oli kutsuttu Suomen venäjänkielisten järjestöjen edustajia, pien- ja suuryrittäjiä, tavallisia ihmisiä ja korkeita tahoja Suomesta ja Venäjältä. Tarkoituksena oli mm. "vahvistaa maidemme välinen yhteistyö ja maidemme suhteiden sujuvuus, sekä venäjänkielisen väestön yhdistäminen, venäjän kielen ja kulttuurin aseman lujittaminen Suomessa ". 
Konferenssin lopuksi laadittiin resoluutio. 
Rufi:sta osallistuui siis puheenjohtaja, eli Daria ja yhdistyksen jäsen, ex-diplomaatti Jali Raita. Valitettavasti kutsuvieraspaikkoja oli rajoitetusti. 

linkki konferenssiin:
http://fin.rs.gov.ru/ru/announcements/8050?category_id=5

Esitelmämme teesejä:

LENININPUISTON SÄILYTTÄMINEN 5.12.2017 klo 18

"100 kynttilän ilta"


Lehdistötiedote: Suomalais-venäläinen yhdistys RUFI ry toivottaa Teidät tervetulleeksi tapahtumaan, joka on pyhitetty Lenininpuiston uudelleennimeämisen ja historiamme vaientamisen vastustamiselle.

Me elämme vaikeita aikoja. Venäjä ja venäläiset joutuvat päivittäin vihamielisten russofobien hyökkäysten kohteeksi, ja Lenininpuiston uudelleennimeäminen Ukko-Pekan (Svinhufvudin kutsumanimen) puistoksi, tarkoittaisi Suomen valitsevan saman, valheellisen ja vihamielisen tien, sen sijaan, että yhdistäisi ystävällismieliset kansat ja parantaisi ystävälliset naapuruussuhteet, minkä johdosta molemmat valtiot (Suomi ja Venäjän Federaatio) allekirjoittivat vuoden 1992 ”hyvien naapuruussuhteiden sopimuksen” (minkä 10. artikla liittyy suoraan tähän aiheeseen: Sopimuspuolet tukevat suomalaisten ja suomensukuisten kansojen ja kansallisuuksien omaperäisyyden säilyttämistä Venäjällä ja vastaavasti Venäjältä peräisin olevien omaperäisyyttä Suomessa. Ne suojelevat toistensa kieliä, kulttuuria ja historian muistomerkkejä.

Lenininpuistolla on valtava merkitys suomalaisille, jotka kunnioittavat omaa ja naapurimaansa Venäjän historiaa.

Me, RUFI:ssa, pidämme Lenininpuiston mahdollista uudelleennimeämistä haitallisena ja epäloogisena tekona, joka loisi yhteiskuntaamme vain lisää jänntteitä ja kahtiajakoisuutta. Juuri nyt, kun russofobista ilmapiiriä on keinotekoisesti kylvätty maailman ympäri.

Mielestämme, tätä tehdään määrätietoisesti, ja tämän taustalla ovat mm. Venäjän vastaiset median julkaisut  ja Suomen poliitikoiden lausumat.  

Tämä uudelleennimeämisen aloite tehdään juuri nyt, pyrkien linkittää se Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen, unohtaen tyystin, kenen toimesta ja millaisten tapahtumien ansiosta tämä itsenäisyys oli tasan 100 vuotta sitten saatu.  

Tällä tapahtumalla me ilmaisemme oman näkemyksemme, protestin muodossa.

Me- RUFI ry, tapahtuman järjestäjät ja siihen osalliset- olemme äärimmäisen tuohtuneita Suomen valtiojohdon ja median edustajien ”kirveen nostamisesta” muistomerkin ja historiallisen paikan, Lenininpuiston ylle - joka sijaitsee Helsingin sydämessä- Alppilassa. Puisto oli nimetty niin Leninin 100-vuotisjuhlapäivän kunniaksi vuonna 1970, Kekkosen toimesta.

Mitä tulee itse uudelleennimeämisen aloitteeseen ja sen sisältöön: Ensinnäkin, aloitteessa on asiavirhe, ja toiseksi;

Älkäämme unohtako, että Lenin allekirjoitti Suomen itsenäisyyden asetuksen (31.12.1917) ja oli ensimmäisenä valtionjohtajana myös tunnustanut sen, mikä on suomalaisen historian erottamaton osa, ja seikka, josta ei mielestämme saa vaijeta, eikä sitä voi vain vain unohtaa, ikäänkuin, lakaista maton alle piiloon. RUFI:n tehtävänä onkin juuri se, ettemme tule antamaan periksi kevytmieliselle historialliselle amnesialle.  

Mielipide Leninistä voi jakautua Venäjällä, mutta Suomessa ei niinkään. Suomelle Lenin ei ole koskaan ollut verinen ”aggressiivinen hirmuhallitsija”, eli despootti. Suomelle itsenäisyyden 100-vuotistapahtuma on suuri ja iloinen juhlan aihe. Mutta Venäjälle vuoden 1917 vallankumouksen 100-vuotistapahtuma ei ole juhlaa, vaan historiallista muistamista. Maan uudelleenrakennus jatkuu tänäkin päivänä.

Kutsumme Teidät kauniiseen, kulttuuri- ja muistotilaisuuteen 5.12.2017 klo 18.00 Lenininpuistoon (Alppila, Vesilinnankatu, Helsinki)!

Ohjelma sisältää historiallisia puheita (molemmilla kielillä: suomeksi ja venäjäksi), 100 kynttilän sytyttämisen rituaalin, jossa jokainen kynttilä symboloi yhtä Suomen itsenäistä vuotta, laulamista (laulamme venäläisen ja suomalaisen laulun). Paikalle on kutsuttu Venäjän Suurlähetystön edustajat, Suomen ja Venäjän media, sekä Helsingin kaupungin edustajat.

Tervetuloa!

Kahden Suomen valtion ministerin laatima aloite uudelleennimeämisestä:


Naapuruussopimus 1992

Naapuruussopimus wikipediassa

Lisätietoa: www.rufi.fi rufi@rufi.fi Daria Skippari-Smirnov, Rufi:n Puheenjohtaja.


 


Rufi ry:n Toimintasuunnitelma 2017-2018

(Syksy 2017- Kevät 2018, eli seuraavaan Yleiskokoukseen asti)

 • Konferenssi: ”100 vuotta dialogia Venäjän ja Suomen välillä”, Espoo 1.-2.12.2017: ainakin phj osallistuu, jäsenet auttavat (lisäosallistujat: 20€/ hlö, rekisteröintimaksu)
 • Lenininpuiston uudelleennimeämisen vastustamisen tapahtuma (5.12.2017 ja luultavasti 31.12.2017) Lenininpuistossa, Alppilassa, sekä mahdollisuuksien mukaan kynttilöiden jättöä muistomerkeille myös Turussa ja Kotkassa) Jali Raita, Matti Mäkinen ja Risto Mattila laativat puheet (historian faktat). Päätetty myös laatia asiasta osoitus Venäjän Suurlähetystölle. 
 • Matkoja: mm. Viipuriin, Pietariin, Krimiin (kevät ja kesä 2018)
 • Kuolematon rykmentti 9.5.2018 ja Voitonpäivän juhla (tilan tiedusteleminen mm. Venäjän tiede-ja kulttuurikeskuksesta)
 • Venäläiset kalenterijuhlat
 • Vallankumouksen 100-vuotismuistojuhla
 • Joulu/ uuden vuoden juhla
 • Venäläisyyden päivä (ajankohta linkitettävä historialliseen päivämäärään)
 • Mission, vision ja strategian laatiminen (Järjestöhautomo)


Hallitukselle on Syyskokouksessa (22.10.2017), yksimielisellä äänestyksellä, annettu vapaat kädet muokata toimintasuunnitelmaa, sekä järjestää mahdollisuuksien mukaan muitakin tapahtumia/ matkoja. 

 • 5.12.2017 ja 31.12.2017

            Leninipuiston tapahtumat

 • 25.11.2017 tai 8.12.2017 tai 7.1.2018

            Pikkujoulut, Joulu/ Uudenvuoden juhla

 • 9.5.2018

            Kuolematon Rykmentti ja Voitonpäivän juhlinta

 • Seuraava Vuosikokous voisi olla  esim. la, 26.5.2018


 • Vallankumouksen 100-vuotisjuhlapäivä ei vielä ole tiedossa. Se pitää sitoa yhteiseen historialliseen päivämäärään. 


 • Venäläisen kalenterin juhlapäivät ja “Venäläisyyden / Venäläisyyden ystävyyden päivän” ajankohta ei vielä ole tiedossa. Se pitää sitoa yhteiseen historialliseen päivämäärään. 


 • Seminaarit ja luennot: ajankohdista ilmoitetaan hyvissä ajoin. Viipurin matka 16.-18.8.2017, kuvia: 

Rufi:n jäsenten palautteet Viipurin matkasta:

"Yhteismatka Viipuriin päättyi eilen. Erityiskiitos Marinalle, että jaksoi kanssani Jukan kanssa kierrellä ja tulkata, sekä keksiä nähtävää. Reviirini kasvoi mukavasti Viipurissa ja näin paljon mielenkiintoista, sekä sain tietoa lisää elämästä kaupungissa. Matkani tavoite: "Näe muutakin kuin pyöreä torni ja linna" totetutui hyvin. Suosittelen kaikille pingottamiseen ja juoksemiseen kyllästyneille lähimmäisillemme matkaa Viipuriin. Hyvä ruoka ja rauhallinen elämä antavat sielun ja ruumiin kerätä voimia. Erityinen kiitos kuuluu viranomaisiille, kuten tulli ja poliisi. He ovat asiallisen kohteliaita ja he valvovat siellä, että turistilla on hyvä olla. Tein muutamia ostoksia eri kaupoissa ja koskapa en osaa kieltä kovin hyvin, myyjillä on laskin tai kassassa numeronäyttö, josta lukemalla voi tarjota riittävän määrän ruplia myyjälle, Ravintoloissa on keskustan alueella viimeisellä rivlllä Suomeksi, mitä sattuu annos sisältää ja laskusta näkee summan. Toinen kerta Viipurissa ja jään odottamaan seuraavaa matkaa. Se saattaa kohdistua Pietariin tai taas Viipuriin."

"Aivan mahtava matka Viipuriin meillä on ollut. Kiitos Timolle, Arvolle, Kirstille, Annalle ja Sepolle. Tutustuin todella ihaniin hauskiin ja huumorintajuisin ihmisiin. Parempaa matkaa ei voisi kuvitella. Kiitos että olitte mukana ja että voisin olla hyödyksi."

"Kiitos sinulle, Annalle, Darialle, Jukalle, Timolle, Sepolle mieleenpainuvasta iloisesta matkasta Viipuriin, kiitos valtavasta avusta jota sain, kun olen tällainen raihnainen äijä, jonka jalat ei kanna enää kunnolla painoani. Olitte valtava apu ja tulkkeina ihan mielettömän suuri ilo. 
Kuvia matkasta alkaa jossain vaiheessa tulemaan, mutta kuten kotimatkan aikana luimme, oli meillä Turussa murhenäytelmä, joka on vienyt lähes koko eilisen illan ajan face ryhmieni sivuja valvoessa, ettei tule ylilyöntejä. 
Jokainen varmaan tuntee yhtä lailla surua ja vihaa tapahtuneesta, mutta kaikki ei ymmärrä, että on myös heitä, joihin ei saa vihaa kohdistaa."

"Kiitos itsellesi valoisasta luonteestasi oli minulle iloa :) hyvä reissu oli. Turun tapahtumat olivat ikäviä ja surullisia."


LISÄÄ KUVIA:  

https://malmilandia.kuvat.fi/kuvat/2017/Viipuria/

https://malmilandia.kuvat.fi/kuvat/2017/Lappeenrannasta+Viipuriin/

https://malmilandia.kuvat.fi/kuvat/2017/Viipuria+ja+paluumatka+/

https://www.facebook.com/rufiyhdistys/posts/429994044064918

https://www.facebook.com/rufiyhdistys/posts/429995604064762Tänään, 2.8.2017:

Iltalehti on korjannut juttunsa.  Mutta- 

Miten oilisi pyytää anteeksi ja yleisesti korjata koko uutinen, koska on niin suuri merkitysero tällä- vastakkainen ero. Se on, kuin sekoittaisi mustan ja valkoisen, hyvän ja pahan. Ensin väittää, ettei ole virhettä, sitten korjaa, kun uutisen on jo kaikki lukeneet ja käsittäneet väärin...Linkki korjattuun versioon: 

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201707292200293538_u0.shtml

Viestini jutun kirjoittajalle, Patrik Saarrolle:
Kiitos! Tuleeko tästä nyt kuitenkin erillinen juttunsa/ pieni kaukalo, jossa kerrotte, kuinka huono, vastakkaista merkitystä olevan käännöksen laatu oli? Tai tuleeko pahoittelut? Sehän on sama, kuin sekoittaisi hyvän ja pahan, mustan ja valkoisen keskenään. Kuinka paljon ihmistä oli jo ehtinyt lukea uutisenne, tehden aivan tarpeettomat johtopäätökset? Seuraan toimitustanne, ja näitä juttuja tulee miltei päivittäin - nimittäin Venäjän epäoikeudetonta mustamaalaamista. Kiitos teille kuitenkin jutun korjaamisesta. Me, Suomessa elävät venäläiset, kohtaamme tätä vääryyttä päivittäin. Rakennatte pahempaa propagandaa, kuin NL:n aikoina oli. Se on monen meidän mielipide. Se ei ole oikeaa journalistiikkaa, valitettavasti. Ja teillä on kehnot kääntäjät. Te lietsotte pelkoa ja kauhua. USA käyttää teitä hyväkseen omien etujensa ajamisessa. Ja jos USA provosoi sodan julistuksen Venäjää vastaan- Suomesta tulee, geopoliittisen sijaintinsa johdosta, maalitaulu nro 1. Joten minä, ja RUFI olemme vakavasti huolissamme Suomen tilanteesta, olemme huolissamme teidän lapsista. Olemme rauhan asialla. Toisin, kuin te- Iltalehti ja muu suomalainen (sekä läntinen) media.


Päivää ennen:

RUFI on vaatinut oikaisua Iltalehden artikkeliin, joka on käännetty väärin. Kyse on alueiden "palautuksista", mutta niistä ei siis todellisuudessa ole kyse. Lue lisää blogissamme; Oikaisu/ Iltalehti (etusivulla). Käännös on tehty todella epäammattimaisesti, ja se sotii lähteen todellisen merkityksen kanssa.

Kyse on tästä Iltalehden jutusta: 

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201707292200293538_u0.shtml

OIKAISU:

Pyydän oikaisemaan käännöstänne, joka johtaa aivan vääriin johtopäätöksiin, kuten aina. Kyse ei ole siitä, mitä Venäjä mahdollisesti haluaisi tulevaisuudessa tehdä, vaan siitä, minkä se jo teki- 2.maailmansodan yhteydessä. Levitätte päivittäin kauhukuvia ja uhkia Venäjästä ja sen nykyisestä hallinnosta. Keksitte ja valehtelette. Vääristelette ja väännätte. Mitä se on, ellei propagandaa? Haluatte kansan pelkäävän, ja sitä kautta puoltavan NATO:on liittymistä. Pelaatte erittäin epärehellistä peliä! Milloin alatte ottaa vastuuta sanoistanne ja artikkeleistanne?

Iltalehden VÄÄRÄ KÄÄNNÖS:

“Se ei ole meille missään mielessä vieras maa. Tällä hetkellä se on suomalainen kansallisvaltio, mutta parempi olisi, jos Venäjä kykenisi jollakin hetkellä palauttamaan kaikki ne alueet, jotka meille kuuluvat, hän päättää.”

OIKEA KÄÄNNÖS:

“On hyvä, että Venäjä oli eräänä kertana kyennyt palauttamaan kaikki, sille, omantunnon mukaan kuuluneet alueet.”

Oikaisupyyntö on lähetetty näille tahoille: 

 


MIELENOSOITUS GLEB SIMANOVIN TUEKSI

Lauantaina, klo 15, Roihupellon bussivarikon edessä järjestettiin mielenosoitus, laittomasti irtisanotun bussikuskin, Gleb Simanovin tueksi, ja oikeuksiensa puolustamiseksi! 

Bussikuskin ei kuulu päästää liputta matkustavia, oikeuksiaan jatkuvasti ylittäviä jäniksiä- kansallisuudesta huolimatta.

Videota Tapahtumasta (nauhoitettu suora lähetys):
https://www.facebook.com/rufiyhdistys/videos/418458745218448/

 

 

NOBINAN VARTIJOIDEN "HAASTATTELU":

 


 


(kaikki kuvat on Valokuvagalleriassa, kotisivujen ensimmäisellä sivulla)

MIELENOSOITUS GLEB SIMANOVIN TUKEMISEKSI

Taustatietoa:
http://beta.oikeamedia.com/o1-28441 JA

 http://mvlehti.net/2017/07/13/bussikuski-irtisanottiin-sopimattomasta-ja-rasistisesta-kaytoksesta/ JA

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201707142200265956_u0.shtml JA

http://www.nykysuomi.com/index.php/2017/07/14/nobinalta-irtisanotun-bussikuskin-haastattelu-video/

 

Allekirjoita adressi:  https://www.adressit.com/gleb_simanoville_tyopaikka_takaisin

RUFI:n kesäpäivä, 15.7.2017 Nuuksiossa. 

 

Kiitos kaikille iloisesta päivästä!

 Suora linja Vladimir Putinin kanssa: RUFI-yhdistys päätti lähettää oman videokysymyksen suoraan lähetykseen, joka tapahtuu 15.6. Pervyj kanal- ja Rossija-kanavilla. Julkaisemme videokysymyksemme heti lähetyksen jälkeen. Kyseessä on jokavuotinen tv-lähetys, jossa tavalliset ihmiset voivat esittää kysymyksiään ja ehdotuksiaan Venäjän presidentille, Vladimir Putinille. Ihmiset voivat soittaa, kirjoittaa tai lähettää videokysymyksiä.

Kysymys Putinille (Suora linja):
Tervehdys, Vladimir Vladimirovich Putin! Suomalais-venäläinen yhdistys RUFI haluaa esittää seuraavanlaisen kysymyksen;
Pitääkö Venäjän federaatio Pariisin sopimusta vuodelta 1947 vanhentuneena? Ainakin Suomen valtio pitää sitä vanhentuneena, vaikkei virallisesti olekaan sitä kokonaisuudessaan perunut. Kiitos!

  

Sähköposti
Tietoja