Twiittaa

Puhumme seuraavia kieliä:

RUFI- suomalais-venäläinen yhdistys, Suomen ja Venäjän välinen ystävyysseura

Uudenaikainen, aktiivinen ja aikaansaava suomalais-venäläinen yhdistys

 

Tykkää

Olemme perustaneet uuden yhdistyksen, joka auttaa parantamaan ja paikkaamaan nykyisiä kylmänkiskoisia, negatiivisia suhteita Venäjään, kulttuurisella ja informatiivisella vaikuttamisella. Tarkoitus on luoda myötämielinen linjaus, lämmin, toverillinen lähestyminen Venäjää kohti. Yhdistys toimii liioittelun ja paniikin lietsonnan vasta-aineena, joten kyseeseen tulee kaikenlainen oikaisu. Yhdistys on täysin riippumaton poliittisesta valtalinjauksesta. Yhdistyksessä tulee olemaan paljon toimintaa, kuten; käännös-ja tulkkausapua, yritysyhteistyötä, taideyhteistyötä, ja yhteistyötä Venäjän Federaation järjestöjen ja Suomen yhdistysten kanssa.

Me emme harrasta politiikkaa. Sitä tekevät poliitikot ja politologit. Me vain valaisemme maailman tapahtumien reaalista kuvaa ja muun muassa historiallista oikeudenmukaisuutta. "Poliittisesti" suuntautunut toimintamme:

Historiallisen ja poliittisen tietämyksen, sekä kansalaisten aktiivisuuden kehittäminen yhteiskunnassa. Kannustaa ihmisiä osallistumaan poliittisiin prosesseihin ja olemaan aktiivisia kansalaisia, kannustaa tuntemaan oikeutensa ja historiansa, kehittää solidaarisuutta ja torjua russofobiaa ja rasismia. Avartaa kansalaisten maailmannäkemystä ja auttaa ymmärtämään toisten kansojen historiaa, poliittista kantaa, kulttuuria ja filosofiaa. 

Yhdistyksen ovat perustaneet ihmiset, jotka välittävät 

Suomen ja Venäjän välisistä suhteista, jotka ovat huolissaan niiden kehityksestä (tai degradaatiosta), ja jotka haluavat tehdä asialle jotain. Meille Suomen ja Venäjän suhteet ovat sydämen asia!

Tulemme taistelemaan russofobiaa vastaan, ja pyrimme muuttamaan suomalaisten mielikuvia Venäjästä myönteisimmiksi.

RUFI-yhdistykseen kuuluu  neljä hallituksen jäsentä, parisenkymmentä aktiivijäsentä, ja noin 50 yhdistyksen jäsentä. Yhdistys on perustettu 30.3.2017.

OMA YOUTUBE-kanava

https://www.youtube.com/channel/UC7DaVkuAj-5ej0FAecLWnoQ?view_as=subscriber


         

Бессмертный Полк

Lisätietoa "Kuolematon rykmentti"-välilehdellä! 

Löydät meidät myös täältä:

https://vk.com/id433599762

https://www.youtube.com/channel/UC7DaVkuAj-5ej0FAecLWnoQ

17.07.2017

Venäläiset elintarvikkeet eivät IS:n mukaan ole syömäkelpoisia?

Ajattelin oikaista hieman Ilta-Sanomien juttua: (alkuperäisen artikkelin linkki on oikaisun lopussa) 

16.7.2017 Ilta-Sanomissa kirjoitettiin artikkeli siitä, kuinka venäläisiä “virtaa” Suomeen, joidenkin elintarvikkeiden, ja jopa apteekkituotteiden perässä, sanktioiden takia. Toimittaja oikein herkuttelee sillä ajatuksella, kuinka nälkäiset venäläisressukat halajavat suomalaisia elintarvikkeita ja kieltäytyvät syömästä venäläistä juustoa! Kerronpa, miten asian laita OIKEASTI on:

FullSizeRender (35).jpg                           (kuvakaappaus Ilta-Sanomien artikkelista)
 
Kävin Viipurissa pari viikkoa sitten, heinäkuun alussa. Kauppojen hyllyt notkuivat tavaroista ja elintarvikkeista. Ikään kuin sanktioita ei olisikaan! Oli myös suomalaisia juustoja. Ei sillä, että venäläiset juustot olisivat huonoja, itse ostan aina venäläistä juustoa- se on kovempaa ja suolaisempaa, ja minun suuhuni paljon parempaa, kuin pehmeä ja maitomainen Edam, tai Oltermanni. Se on toki makuasia. 
Se, että venäläiset joukoittain rientäisivät Suomeen suomalaisten juustojen takia- on vale. Ilta-Sanomat eivät jostain syystä kerro lukijoilleen, että Valion tehdas on myös Pietarin alla. Joten puutetta suomalaisista juustoista ja maitotuotteista tuskin on. Sanktioista huolimatta, kaupoista löytyy herkkuja myös muista “kielletyistä” maista, sillä sanktioita kierretään, esim. Valko-Venäjän kautta. Venäläisessä mediassa on esitelty valkovenäläisiä katkarapuja ja muuta eksotiikkaa, mikä tuodaan muualta, mutta pakataan Valko-Venäjällä, etikettiin painetaan valmistajamaaksi Valko-Venäjä. Se on lähes laitonta, mutta sitä on paljon. 

Venäläiset eivät periaatteessa voi nähdä puutetta tai “herkkunälkää”, sillä  Venäjällä on paljon rikkaampi valikoima tuotteita. Makkaroita, juustoja, leipää, maitotuotteita ym. on paljon enemmän, kuin Suomen kauppojen hyllyllä, sitä voisi verrata supermarkettiin ja kioskiin- niin valtava ero siinä on. Itse, Venäjällä käydessäni, ostan vain venäläisiä elintarvikkeita, ne on yhtä laadukkaita, mutta luonnollisempia, terveellisempiä, edullisempia, maukkaampia, ja … venäläisiä! Täytyy vain osata lukea etikettejä ja valita oikeat valmistajat, sillä niiden joukossa on lepsujakin valmistajia (Venäjä on iso maa, ja siihen mahtuu yhtä ja toista). Kauppojen hyllyjen valikoiman lisäksi Venäjällä voi käydä torilta ostamassa tuoreita luomutuotteita, suoraan maatiloilta tuotuja elintarvikkeita (lihaa, juustoja, piimää, smetanaa….), eikä hintaero ole yhtä suuri, kuin Suomen toreilla (kuka sieltä pystyy mitään ostamaan, lukuunottamatta eliittiä?)

Artikkelissa mainittiin myös epäluottamus venäläisiin apteekkituotteisiin. Minulle apteekki on aina tärkeä pysäkki, Venäjällä käydessä. Suomessa lopetettiin perinteisten ja yksinkertaisten apteekkituotteiden myynti jo vuosikymmenet sitten; luontaiset ja hyvin halvat jodi, sinkki-ja vastaavanlaiset voiteet, boorihappo, sinappikääreet, briljanttivihreä, jonka nykypäivänä Suomessa vain lääkärit tuntevat, hematogen-patukat, natriumkloridi, lääkesavi, luontaiset öljyt, ym, ym. Venäjällä näitä saa, ja todennäköisesti tullaan aina saamaan. Suomen apteekit lopettivat kauan sitten halpojen, luontaisten parantavien tuotteiden myynnin, ja myyvät vain oireita lääkitseviä tuotteita, ja synteettisiä yhdisteitä, sillä mikään muu ei ole taloudellisesti kannattavaa. Kaiken muun hinnat hipoo jo taivaita. Venäjän apteekeissa on toinen lähestymistapa näihin asioihin, sekä naurettavan alhaiset hinnat (myös kantaväestölle), mikä on vielä yksi plussa sen lisäksi, että sieltä löytyy sitä, mitä Suomesta puuttuu. 
Minä, koko perheeni, tuttavani ja ystäväni, menemme päinvastoin Venäjälle “hamstraamaan” ruokaa ja muuta tavaraa (vaatteita, päällysvaatteita, kenkiä, laukkuja, kodin sisustustavaroita, astioita, kristallia, apteekkituotteita, eri palveluja…) Teemme omat pitkät ostoslistat, ja saamme listoja vielä niiltä, jotka eivät pääse tulemaan. Ja jotkut taas “rientävät” Venäjältä Suomeen, sen lapsellisen valikoiman perässä…? 
Tosin, Venäjällä on eräs viisas sanonta: “missä meitä ei ole, siellä on parempaa”, joka on vastine suomalaiselle “ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella”! 

alkuperäinen IS:n juttu

dariaskippari - 14:04 @ Oikaisuja


Tiesitkö, että kuka tahansa voi ottaa yhteyttä, esittää kysymyksen tai valittaa Venäjän Federaation Presidentille: http://www.kremlin.ru/contacts 


Haluatko liittyä RUFI:n jäseneksi?

Yhdistyksen Säännöt:


RUFI:n toimijat

Heorhi Mirashnichenka

Heorhi Mirashnichenka

Tehtävä RUFI:n Hallituksen Varapuheenjohtaja

Tietoja sairaanhoitaja

Katerina Zherbina

Katerina Zherbina

Tehtävä RUFI:n Kuvasuunnittelija

Tietoja Hallituksen jäsen, Kuvataiteen maisteri


RUFI:n Asiantuntijat

Ihmisoikeusaktivistit: 

Jali Raita, ex-diplomaatti, diplomi-insinööri   jraita@icloud.com

Irina Aho, koordinaattori, apulainen
 

Sähköposti
Tietoja