Twiittaa

Puhumme seuraavia kieliä:

RUFI- suomalais-venäläinen yhdistys, Suomen ja Venäjän välinen ystävyysseura

Uudenaikainen, aktiivinen ja aikaansaava suomalais-venäläinen yhdistys

 

Tykkää

Olemme perustaneet uuden yhdistyksen, joka auttaa parantamaan ja paikkaamaan nykyisiä kylmänkiskoisia, negatiivisia suhteita Venäjään, kulttuurisella ja informatiivisella vaikuttamisella. Tarkoitus on luoda myötämielinen linjaus, lämmin, toverillinen lähestyminen Venäjää kohti. Yhdistys toimii liioittelun ja paniikin lietsonnan vasta-aineena, joten kyseeseen tulee kaikenlainen oikaisu. Yhdistys on täysin riippumaton poliittisesta valtalinjauksesta. Yhdistyksessä tulee olemaan paljon toimintaa, kuten; käännös-ja tulkkausapua, yritysyhteistyötä, taideyhteistyötä, ja yhteistyötä Venäjän Federaation järjestöjen ja Suomen yhdistysten kanssa.

Me emme harrasta politiikkaa. Sitä tekevät poliitikot ja politologit. Me vain valaisemme maailman tapahtumien reaalista kuvaa ja muun muassa historiallista oikeudenmukaisuutta. "Poliittisesti" suuntautunut toimintamme:

Historiallisen ja poliittisen tietämyksen, sekä kansalaisten aktiivisuuden kehittäminen yhteiskunnassa. Kannustaa ihmisiä osallistumaan poliittisiin prosesseihin ja olemaan aktiivisia kansalaisia, kannustaa tuntemaan oikeutensa ja historiansa, kehittää solidaarisuutta ja torjua russofobiaa ja rasismia. Avartaa kansalaisten maailmannäkemystä ja auttaa ymmärtämään toisten kansojen historiaa, poliittista kantaa, kulttuuria ja filosofiaa. 

Yhdistyksen ovat perustaneet ihmiset, jotka välittävät 

Suomen ja Venäjän välisistä suhteista, jotka ovat huolissaan niiden kehityksestä (tai degradaatiosta), ja jotka haluavat tehdä asialle jotain. Meille Suomen ja Venäjän suhteet ovat sydämen asia!

Tulemme taistelemaan russofobiaa vastaan, ja pyrimme muuttamaan suomalaisten mielikuvia Venäjästä myönteisimmiksi.

RUFI-yhdistykseen kuuluu  neljä hallituksen jäsentä, parisenkymmentä aktiivijäsentä, ja noin 50 yhdistyksen jäsentä. Yhdistys on perustettu 30.3.2017.

OMA YOUTUBE-kanava

https://www.youtube.com/channel/UC7DaVkuAj-5ej0FAecLWnoQ?view_as=subscriber


         

Бессмертный Полк

Lisätietoa "Kuolematon rykmentti"-välilehdellä! 

Löydät meidät myös täältä:

https://vk.com/id433599762

https://www.youtube.com/channel/UC7DaVkuAj-5ej0FAecLWnoQ

26.07.2018

Puhe: Putinin ja Trumpin Rauhantapaamisen puolesta

16.7.2018, RAUHANTAPAAMINEN
Puhe on julkaistu Geopolitica.ru-sivustolla.

Olen vilpittömästi hämmentynyt, enkä vilpittömästi ymmärrä- kuinka voi olla tätä maailman kahden johtavan maan johtajien Rauhantapaamista vastaan, kuten nyt on tullut julki noita muita mielenosoituksia, jotka vastustavat rauhan tekoa, asioiden ja  ongelmien ratkaisemista ja konfliktien ennaltaehkäisyä.  
Maailma on nyt samassa tilassa, kuin ennen 2. Maailmansotaa, saatamme siis seistä 3 maailmansodan kynnyksellä- ja mikä voisikaan olla parempi ajankohta puhua rauhan puolesta, kuin nyt? Ihmiset ovat unohtaneet sodan kauheudet? Pitääkö heitä tosiaankin muistuttaa niistä, jotta heistä tulisi ihmisiä, jotka tuntevat empatiaa ja kiitollisuutta rauhan taivaasta? Milloin vielä tulee tilaisuus haudata sotakirveet, haudata valeuutisten aiheuttama kaaos? Repiä propagandan esirippu nähdäkseen reaalisen kuvan siitä, mitä maailmassa tapahtuu? 
Me kokoonnuimme täällä sanoaksemme, on mainiota- että viimeinkin Putin ja Trump tapaavat, ja meillä Suomessa asuvilla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä se livenä, seurata tapaamista sivusta ja todistaa tämä ainutlaatuinen tapahtuma läsnäolollanne!  Me
haluamme näyttää vieraillemme, ettei koko Suomi suhtaudu maailmanjohtajiin negatiivisesti. Eivätkä kaikki janoa konflikteja tai jopa sotaa. Haluamme osoittaa erityistä tukeamme Venäjän presidentille- hän nosti Venäjän uudelle tasolle ja puolustaa maataan päivittäisiltä hyökkäyksiltä kunniakkaasti. Me kannatamme häntä hänen suorasanaisuutensa ja viisauden, sekä kaukonäköisyyden takia. Putinin pyrkimykset  rauhaan, maansa itsenäisyyteen, suvereniteetin säilymiseen ja sen voimistumiseen, sekä maailman tasapainoon on kunnioittamisen arvoista. EU-maiden johtajilla olisi paljon opittavaa häneltä, EU:n pitäisi ottaa esimerkkiä Venäjän sisä- ja ulkopolitiikasta, eikä vääristellä ja käännellä mieleisekseen Putinin joka sanaa ja kieltäytyy ymmärtämästä Venäjää, sen mielipidettä ja näkökantaa moniin maailman ongelmiin. EU kieltäytyy näkemästä totuutta, vaikka se on suoraan silmien edessä ja jopa aivan naapurissa- kuten Ukrainan ja Baltianmaiden sisäpolitiikassa! (Kielilait, vähemmistöjen syrjiminen ja neonatsismin räjähtävä kasvu.) Puhumattakaan siitä, mitä EU:ssa tänä päivänä tapahtuu! Rauhantapaamista vastustavat miettisivät mieluummin näitä asioita, jotka ovat EU:n sisällä ja EU:n rajoilla! 
Trumpia taas heittelee suunnasta toiseen- toisaalta hän todistelee, ettei Venäjä ole uhka, ja toisaalta kasvattaa NATO:n asevarustelua ja agitoi eurooppalaisia maita samaan. Hänen maahanmuuttopolitiikka taas on hyvä esimerkki, mitä EU:nkin pitäisi jossain määrin harjoittaa. Minun henkilökohtainen arvio hänestä kuitenkin on se, että me emme tunne häntä - MUTTA: 
Meidän viestimme yhteiskunnalle, maailmalle, Venäjälle, USA:lle ja EU:lle - on hyväntahtoisuuden ja vieraanvaraisuuden perusta- haluamme toivottaa maanjohtajat tervetulleiksi ja tukea heidän molemminpuolista tahtoa rauhanneuvotteluihin ja asioiden sopimiseen puhumalla- ei uhottelemalla, uhkailemalla tai sotimalla, mitä erityisesti USA harjoittaa, useimmiten ilman maan presidentin hyväksyntää.  
Suomalais-venäläinen yhdistys Rufi ry on järjestänyt tämän niin sanotun mielenilmauksen, joka on rauhallinen ja kulttuurinen ja kerännyt teidät samanhenkiset ihmiset yhteen. Järjestimme tämänpäiväisen tapahtuman vastapainoksi kaikille niille aggressiivisille ja vihamielisille mielenosoituksille, joiden järjestäjissä on tunnettuja rusofobeja ja julkisia Venäjän, Putinin ja Trumpin vihaajia. Joidenkin tietojen mukaan he ovat Soroksen järjestöjen palkkalistoilla, ja saavat rahaa näistä mielenosoituksista. Soroksen organisaatiot ovat laittomia monessa silmänsä avanneessa valtiossa, kuten myös Venäjällä.
Tietävätkö he edes miksi he vihaavat? Koska uskovat propagandaan, jota valtamediat päivittäin levittävät? Koska eivät uskalla katsoa totuutta silmiin tai miettiä asioita omilla aivoilla? Se on valitettavasti monen ongelma nykyään- maailma on jakautunut- valheet ja syytökset vailla todisteita on jo normi ja aikamme virus tai syopä -nykyään ei tarvitse olla todistuspohjaa tehdäkseen vakavan syytöksen, voit esittää vakavan syytöksen, eikä ketään kiinnosta sen paikkansapitävyys-  propagandaa ja valeuutisia on tänä päivänä kaikkialla, ja vain harvat osaavat välttää aivopesua, valitettavasti meitä on vähemmistö. Mutta totuudella on tapana tulla esille, ja monet viisaat ihmiset ovat sen jo huomanneet.  Yleensäkin, historiallisesti, vähemmistö on aina ollut oikeassa- räikeä esimerkki on Venäjän vallankumous 1917, sekä liittymiset EU:hun ja euroon. Hyvin usein vähemmistö on enemmän oikeassa, kuin enemmistö- se siitä demokratiasta ja enemmistön oikeudesta päättää asioista. Aniharvoin enemmistö on oikeassa ja se aniharva asia tapahtui Krimillä 2014- jolloin yli 90% äänesti Venäjään liittymisen puolesta. Siitäkin huolimatta sitä pidetään euroopassa ja USA:ssa anneksiona ja miehityksenä.. näkisivätpä he Krimin ihmisten onnen kyyneleet ja onnelliset kasvot silloin ja nyt- kun tämän vuoden maaliskuussa oli liittymisen vuosipäivä, minä olin läsnä kansan juhlimisessa, minä olen nähnyt nämä ihmiset- ja he ovat onnellisia! He ovat onnellisia siitä, ettei heillä ole sisällissotaa, kuten Donbassissa, he ovat onnellisia, että 
ensimmäistä kertaa 24 vuoteen Krimiin panostetaan, sijoitetaan ja niemimaata uudelleenrakennetaan. Ensimmäisenä suurena askeleena oli Kerchin silta. Arkkitehtuurin suuri ihme. 
 Minulle he sanoivat näin: “Me halusimme itse takaisin Venäjän huomaan ja  jos joku väittää jotain muuta, jotain päinvastaista - älä usko! Ja kerro muillekin, jotta tietäisivät totuuden!” 
Propaganda kuitenkin toimii täydellä voimalla täällä Lännessä,(on muuten paljon voimakkaampaa ja aggressiivisempaa, kuin NL:ssa) ja on haitannut Venäjän ja USA:n välien normalisointia , sekä mustamaalannut molempia presidenttejä. Välien huonontuminen ei johtunut ainakaan Venäjästä tai sen aloitteesta. Nyt, kun he tapaavat kahden kesken- eikä heidän välissään tule olemaan median ja muiden tiettyjen tahojen valheita- he todennäköisesti viimeinkin saavuttavat yhteistä ja suurta ymmärrystä? Sitäkö meidän opponentit pelkäävät? Että suurvaltojen liiderit saavat tietää lopultakin totuuden, sopivat asioista ja tutustuvat toisiinsa? Ja seurauksena siitä- tulee vähemmän geopoliittisia konflikteja? Monet tahtoivat lauantaina neuvotteluiden peruuntumista, sen takia oli jopa keksitty uusi syytös Venäjää ja sen mystisiä ”hakkereita” vastaan. Mutta me olemme täällä! Ja presidentit ovat täällä! Trump sanoi odottaneensa tapaamista Putinin kanssa koko elämänsä! Annetaan siis heidän neuvotella rauhassa ja ilman turhia ärsykkeitä! 
Kiitos!
  Teksti ja käännös Venäjän kielelle: Daria Skippari-Smirnov
    DSS tulkki-ja kääntäjäpalvelu

dariaskippari - 18:37 @ Artikkelit


Tiesitkö, että kuka tahansa voi ottaa yhteyttä, esittää kysymyksen tai valittaa Venäjän Federaation Presidentille: http://www.kremlin.ru/contacts 


Haluatko liittyä RUFI:n jäseneksi?

Yhdistyksen Säännöt:


RUFI:n toimijat

Heorhi Mirashnichenka

Heorhi Mirashnichenka

Tehtävä RUFI:n Hallituksen Varapuheenjohtaja

Tietoja sairaanhoitaja

Katerina Zherbina

Katerina Zherbina

Tehtävä RUFI:n Kuvasuunnittelija

Tietoja Hallituksen jäsen, Kuvataiteen maisteri


RUFI:n Asiantuntijat

Ihmisoikeusaktivistit: 

Jali Raita, ex-diplomaatti, diplomi-insinööri   jraita@icloud.com

Irina Aho, koordinaattori, apulainen
 

Sähköposti
Tietoja